How far would you go for the things you love?




Știi momentul acela în care cauți pe YouTube o melodie, îi dai play și aștepți să o asculți, dar în loc de asta te trezești cu o reclamă la nu știu ce pastă de dinți, fel de mâncare, asigurare la mașină, casă, pisică sau cățel și la toate celelalte lucruri care chiar nu te interesează deloc în acel moment?

Ce faci în secunda următoare, a doua, sau a treia? Depinde de cât de rapid ești și de cât de repede te prinzi că noua melodie a lui Adele nu seamănă deloc cu reclama care tocmai a început. Și cât de lungi par secundele alea pe care trebuie să le aștepti până când poți apăsa butonul "Închideți anunțul"! (pentru a scăpa de reclame instalează în Google Chrome extensia AdBlock)

Și totuși există acel moment, unul la un milion în care reclama ce tocmai a pornit îți captează atenția, și te prinde așa de tare încât nu îți dai seama că se termină și că începe videoclipul pe care îl căutai. Așa că intri la căutare și încerci să îți amintești despre ce a fost acel clip publicitar pentru a-l regăsi și a-l viziona din nou.

Așa mi s-a întâmplat cu reclama de mai jos creată de Expedia, o companie din Statele Unite care se oferă să te ajute să călătorești, să rezervi bilete de avion, croaziere, să închiriezi o mașină, să faci rezervări la Hotel și multe altele.

Personal nu am folosit niciodată serviciile lor, dar clipul lor de mai jos, filmat 4K și 360 de grade(asta înseamnă că poți să dai click pe imagine sau să tragi cu degetul de ea în orice direcție pentru a vedea o panoramă completă) chiar merită vizionat și te face să te oprești puțin din orice faci și să te gândești la tot ceea ce se petrece în jurul tău, la tot ceea ce te înconjoară.

Oare nu am renunțat prea devreme la curiozitate, la dorința de a cunoaște locuri, oameni și lucruri noi, la a ne descoperi pe noi înșine într-un alt mediu decât cel în care suntem obișnuiți să existăm, înafara zonei noastre de confort? Oare nu am renunțat prea devreme să trăim, mulțumindu-ne doar să existăm?

Am renunțat să învățăm de la ceea ce e chiar în fața noastră. De la ploaie și de la vânt, de la soare, lună și stele, de la toate miracolele vii care ne înconjoară. Și avem atât de multe de învățat! Oriunde privim găsim dovezi clare ale existenței unui Creator care ne iubește și care ni le-a dăruit pe toate fără să le merităm! Și mai mult decât atât răspundem la această dovadă de iubire prin apatie și prin ignorare fiind mult prea preocupați cu activitățile banale de zi cu zi!

Învață de la apa care călătorește din râuri, mări și oceane până în înaltul cerului doar pentru a se revărsa în picături de ploaie într-un alt loc la mii de kilometri depărtare. Învață de la vânt care face înconjorul pământului în fiecare zi. Învață de la păsări care de mii de ani străbat continente întregi fără GPS, hartă, sau alte mijloace moderne. Învață de la pământ, lună, soare și stele care străbat galaxia noastră fără a se opri o clipă din călătoria lor. Totul se află în mișcare!

Doar noi, oamenii, ne închidem în colivii imaginare, de la care pierdem cheia și din care nu mai reușim să evadăm niciodată. Colivii care nu sunt create din oțel, ci din griji, frici, probleme, prejudecăți, dorințe materiale, comoditate și lista ar putea continua.

Învață să cucerești munții care te înconjoară și munții din viața ta nu vor mai părea obstacole insurmontabile.

Învață să te aventurezi în zone "necivilizate cu forța", lipsite de influența nefastă a OM-ului și nu îți va mai fi la fel de frică de situațiile neobișnuite care apar în viața ta.

Învață să treci dincolo de marea, sau oceanul care te separă de o altă lume și nici un vis pe care îl ai nu ți se va mai părea atât de departe, irealizabil.

Învață să privești soarele care ne încălzește de la aproape 150 de milioane de kilometri depărtare și face posibilă existența florilor, a plantelor, a oamenilor și care în fiecare dimineață, fără încetare se ridică precum un "viteaz ce aleargă pe drumul lui. Pornește de la o margine a cerurilor și își încheie înconjorul la cealaltă margine a lor" (Psalmul 19:5,6). Și îți vei da seama că poți primi forța necesară să treci peste orice greutăți din viață, de la Cel care a făcut soarele, marea și oceanele, luna și stelele.

Învață să descoperi ce se află în adâncul mărilor și a oceanelor, și îți va fi mai ușor să privești și în adâncul sufletului tău și să te descoperi pe tine.

Învață să descoperi oamenii. Și nu te vei mai considera niciodată singur înțelept. Vei vedea că nu modul în care gândești tu și nu modul în care acționezi tu e cel corect. Ci în fiecare zi, de la fiecare persoană din jurul tău poți să înveți câte ceva. Consideră-i pe ceilalți superiori ție! Doar așa poți să devii în fiecare zi puțin mai înțelept și mai ales o persoană mai bună, adică să devii OM.

Așadar...

How far would you go for the things you love? (Cât de departe ai merge pentru ceea ce iubești?)
How far would you venture out? (Cât de departe te-ai aventura în necunoscut?)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu