În vizită la noul sediu mondial al Martorilor lui Iehova de la Warwick

Astăzi a fost postat un material special de la prima închinare de dimineață a familiei Betel, ținute la noul sediu mondial de la Warwick. Dacă nu l-ai văzut deja, te invit să îl vizionezi aici.

Mutarea celor peste 2000 de beteliști care lucrau în cele 70 de departamente de la sediul mondial din Brooklyn a necesitat o muncă incomprehensibilă.

Dar hai să vedem cum a început şi cum s-a desfăşurat acest proiect.

Un proiect de o asemenea anvergură nu se face de pe o zi pe alta. Așadar, acesta a început cu mulți ani în urmă.

Proprietatea de la Warwick a fost cumpărată în 2009. Dar au fost necesare foarte multe lucrări pentru pregătirea clădirilor care urmau să fie folosite de-a lungul proiectului de construcție, demolarea altor clădiri existente, pregătirea terenului, tăierea copacilor, și multe altele. Mai mult decât atât, întregul proiect de 149.000mp, se realiza în mijlocul pădurii, dar trebuia să nu afecteze flora și fauna înconjurătoare. 

Apoi, în 17 iulie 2013 comisia de urbanism din Warwick a aprobat planul general pentru noul sediu mondial. Lucrările au început imediat.

Despre toate acestea poți urmări un material video aici.

Acum proiectul se apropie de sfârșit. Cum arată noul sediu mondial? Poți să vezi câteva poze aici.


Dar cel mai bine, ar fi să îl vizitezi chiar tu. Ce zici, nu ți-ar plăcea?

Așa că hai să trecem la subiect şi să vedem ce pretinde o vizită la noul sediu mondial. Şi pentru aceasta am pregătit în continuare o mică simulare a unei excursii în Statele Unite, pentru a vizita noul sediu mondial. Care sunt pașii care trebuie urmați și cât ne costă o astfel de vacanță?

În primul și primul rând trebuie să ne asigurăm de data când începe să fie permis accesul vizitatorilor. Nu am dori să ne cumpărăm biletele de avion și să aflăm mai târziu că Complexul de la Warwick încă nu este deschis pentru vizitare.

Pe situl www.jw.org se spune: "Începând de luni, 3 aprilie 2017, se poate vizita complexul de la Warwick. Vă rugăm să faceți o rezervare online înainte de a vă organiza călătoria."

Acum că ştim când încep să se facă tururi de vizitare putem urma paşii de mai jos:

1. Obținerea vizei pentru Statele Unite. 

Dacă nu ai mai fost deja în State și nu ai o viză valabilă, acesta este primul pas pe care trebuie să îl faci. Despre asta poți citi aici. Costul este de 160 de dolari, adică aproximativ 640 de lei.

2. Achiziţia biletelor de avion. 

Și aici mă poți contacta oricând pentru ajutor ;)

Hai să vedem câteva variante pentru a ne face o idee.

Plecare din București 1300-2000 lei, dus-întors, Bucureşti, Otopeni - New York, JFK.


În momentul ăsta nu am găsit o ofertă mai bună, dar cu răbdare poate fi găsită o conexiune chiar şi la 300E, adică undeva la 1300 lei.

Plecare din Cluj.


Plecare din Timişoara


Plecare din Iaşi



Aceste zboruri sunt cu escală la Stockholm, Londra, Oslo, sau alte variante, astfel încât, dacă se doreşte, se pot vizita şi aceste oraşe. E păcat să ajungi acolo, şi să nu stai o zi sau două pentru a vizita acel oraș. Deci cel mai bine ar fi să îţi rezervi cam 3 săptămâni pentru o astfel de vacanţă.

3. Cazare în New York. 

Luăm prima variantă de mai sus cu plecare din Bucureşti pe 2 mai şi întoarcere pe 15 mai. Adică 13 nopţi. Şi căutăm cazare pentru un grup de 4 persoane.

Punctul acesta poate reprezenta o mare gaură în buget pentru că cea mai ieftină cazare de pe booking.com se apropie de 200 lei/noapte. Iar dacă stăm 13 nopţi, suma de 2600 de lei nu e deloc mică.

Totuşi, avem şi varianta AirBNB, unde găsim cazare la puţin peste 4000 de lei pentru 4 persoane. Astfel încât, ajungem la aproximativ 1100 de lei/persoană, cazare pentru 13 nopţi. Parcă sună mult mai bine, nu?


4.Transport New York-Warwick

Putem lua un autobuz care face aproximativ 2 ore din New York, până la Warwick.

Preţul unui bilet este între 14 şi 22 de dolari. Deci, cam 150 de lei pentru o călătorie dus-întors.


5. Rezervarea unui tur de vizitare la Warwick.

Pentru a vizita noul sediu mondial este necesară efectuarea unei rezervări pe situl de aici.

Ni se deschide pagina de rezervare tur pentru Warwick, iar în dreapta găsim un calendar cu datele disponibile pentru vizită. Unele zile sunt deja sold out. Aşa că este bine să faci cât mai repede rezervarea, de îndată ce ştii perioada în care vei fi acolo.


Cam aceştia sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru o vacanţă reuşită la noul sediu mondial de la Warwick.

Hai să facem acum un calcul sumar al cheltuielilor:

1. Viza pentru Statele Unite - 640 lei

2. Bilete de avion - 1500 lei.

3. Cazare (13 nopţi) - 1100 lei.

4. Transport de la New York la Warwick - 150 lei.

TOTAL: 3390 lei. 

Şi în funcţie de cât de gurmand eşti, probabil vei ajunge la 1000E cu tot cu mâncare.

Să nu uităm că la acestea se mai adaugă eventuale cazări în oraşele în care vei face escală, transportul prin New York, bagaje de cală dacă nu te descurci doar cu rucsacul în spate, etc.

Dar dacă te gândeşti că doar un bilet de avion, în mod obişnuit, cu o companie de linie, costă undeva la 700 de Euro, vacanţa de mai sus de 2 săptămâni la New York cu 1000 de Euro cred că este destul de tentantă.

Aşadar ce te mai împiedică să vizitezi noul sediu mondial de la Warwick?

Dacă doreşti ajutor pentru realizarea călătoriei de mai sus nu ezita să îmi scrii un mesaj.

Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu