Emanuel si Alexandra - 20 mai 2017


"Iubirea este îndelung răbdătoare şi bună" ... Da, iubirea nu se grăbește, te așteaptă dacă cumva vede că rămâi în urmă. Ea știe că, dacă ți-o dorești cu adevărat, o vei ajunge într-o zi, atunci când vei fi pregătit. Iar când o ajungi, ai mare grijă ce faci cu ea. Dacă o vei saluta politicos, ea îți va răspunde cu un zâmbet. Te vei opri pentru o clipă în dreptul ei... Și ea te va lua în brațe. Apoi îți va spune în șoaptă: știam că vei sosi!


 Iubirea nu se grăbește. Noi suntem cei care ne grăbim și trecem de multe ori pe lângă ea, fără să observăm că, obosită, s-a oprit puțin din drumul ei și că i-ar prinde bine puțin ajutor, puțină încurajare, puțină înțelegere, puțină recunoștință pentru că nu a fugit undeva departe de noi, undeva unde să fie apreciată cu adevărat.


Sau cel puțin undeva unde să nu se mai întâlnească cu egoismul, mândria, nepăsarea și rutina, care o lovesc în fiecare zi când nu are pe nimeni care să o apere, să o ocrotească și să îi facă loc acolo în inimă, unde poate face să apară pentru prima dată fericirea, acea fericire care nu se cumpără cu bani și nici nu are nevoie de flori sau cadouri pentru a exista, ci e pur și simplu fericire. De aceea ea nu renunță să aștepte. Pentru că știe mai bine decât tine cât de disperată nevoie ai de ea!


La fel așteaptă și soarele, luna! El știe că ea îl va ajunge din urmă întotdeauna și nu renunță să o aștepte răbdător până când aceasta e pregătită pentru întâlnirea lor. Ce se întâmplă apoi? Nimeni nu știe. Pentru că se ascund în întuneric, iar șoapta lor nu ajunge până la noi.


Dar știm ce și-au șoptit Emi și Alle, așa cum le spun prietenii. Cum ce? Ceea ce ne-au arătat în acea zi specială a cărei amintire le va rămâne mereu în minte și în inimă.


Că se iubesc și că de acum înainte vor merge mereu la braț unul în dreptul celuilalt. Că vor râde împreună și vor plânge împreună, că se vor bucura împreună și se vor susține unul pe celălat atunci când va fi mai greu. Că orice se va întâmpla nu va mai trebui ca iubirea să îi aștepte să o ajungă, ci ea va fi mereu prin preajmă!


Am învătat din povestea lor cât de îndelung răbdătoare este iubirea. Dar și că nu trebuie să alergăm după ea, ca nu cumva să trecem pe lângă, fără să o observăm.


Trebuie doar să avem grijă să nu o pierdem vreodată din vedere, să facem rând pe rând câte un pas către ea, fiind convinși că atunci când vom fi pregătiți o vom ajunge. Fii sigur că ea te așteaptă răbdătoare. Iar atunci când ajungi în dreptul ei, nu uita să îi zâmbești și să îi spui că ți-a fost dor!


Dacă vrei să vezi mai multe #cpflashes ale iubirii lor, te invit să urmărești filmulețul de mai jos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu