Idee de vacanță low-cost în plin sezon de vară


E vară, e cald și prețurile biletelor de avion pentru orice destinație unde ai putea găsi puțină apă și valurile mării de care îți este atât de dor au crescut până deasupra norilor. La fel și prețurile pentru orice destinație de city break, cum ar fi Paris, Londra, Roma, etc. Nu e de mirare că foarte mulți ajung să  cheltuie câteva mii de lei pentru o vacanță la mare, sau alții ajung foarte supărați din cauză că hotelurile din Mamaia, Eforie și Neptun au prețuri de sute de lei pentru o noapte de cazare.

La birou simți că te topești. Pe stradă abia poți păși pe asfaltul încins. Unde poți merge într-o vacanță binemeritată fără să golești conturile de toate economiile strânse cu greu de-a lungul anului?

Ce ai zice de o țară nordică superbă, cu o capitală elegantă, rafinată și plină de culoare? Ți-am povestit despre capitala acesteia, Stockholm, nu demult. Poți găsi articolul complet aici: http://www.cpflashes.com/2016/10/stockholm-day-1-tarile-nordice.html

În luna august, temperaturile sunt între 18-25*C. O vreme perfectă pentru a vizita orașul numit și "Veneția Nordului", și toate cele 14 insule ale sale, unite printr-o rețea vastă de poduri.



Mai trebuie să îți vorbesc despre arhitectura supebă a Palatului Regal și a Casei Parlamentului, sau de frumusețea insulei Djurgården și a grădinii regale de aici? Sau de faptul că poți vizita o mulțime de muzee interesante și, gratuit, cea mai lungă galerie de artă din lume?


Dacă aceste argumente și imaginile din articolul dedicat Stockholm-ului sunt suficiente ca să îți trezească dorul de ducă, să vedem ce oferte putem găsi.




Conform sitului www.kiwi.com cel mai ieftin zbor direct ar fi puțin peste 500 de lei.
Nu este foarte scump, dar aici vorbim despre o vacanță low-cost, deci nu prea se încadrează în bugetul unui backpacker, sau flashbreaker :)


Așadar cum putem vizita cu bani mai puțini, aproximativ 300 de lei, trei orașe, în loc de unul singur? Trei orașe, din care într-unul găsești plajă, valuri și marea albastră! 


Dacă îți amintești de Flash Breakul din toamna trecută despre care poți citi aici http://www.cpflashes.com/2016/09/tarile-nordice-cu-80E.html, atunci ști că din Gdansk, Polonia, putem găsi legături foarte bune cu țările nordice precum Suedia, Norvegia și Finlanda.


Iar nu demult, din București, au apărut zboruri foarte bune până în capitala Poloniei, Varșovia.


Din Varșovia până în Gdansk există, de asemenea, zboruri aproape gratis.


Și uite așa avem toate ingredientele pentru un Flash Break în plin sezon, într-un oraș în care putem sta la plajă pe malul mării baltice, într-o capitală plină de istorie, și într-unul dintre cele mai frumoase orașe din europa. Sună bine? Atunci te invit să citești mai departe și să urmărești simularea de mai jos, care poate fi adaptată după dorința inimii tale. 


Perioada aleasă 16-21 august
(se poate extinde păstrând același preț la bilete și până pe 23 august, sau mai mult).
Dar fiind rețeta unui Flash Break în care te folosești de puține zile libere și de și mai puțini bani, am ales o perioadă mai scurtă pentru simulare.

Avem nevoie de 6 zboruri.




Total 333 lei, cifra magică din basmele cu făt-frumos.
Doar că în loc de calul înaripat noi avem Wizz-Air și Ryanair :))

Dacă nu mă crezi pe cuvânt, vezi mai jos captură de ecran pentru fiecare zbor.
Pentru Wizz Air, prețul este obținut cu reducerea Wizz Club.



Tot în articolul de mai sus am vorbit și despre cum să găsești transfer de la aeroport fără a cheltui mai mult decât ai dat pe biletele de avion.

Așadar, ar mai fi de luat în calcul cazarea.

Să vedem ce găsim pentru cele 5 nopți de Flash Break.
Am făcut simularea de mai jos pentru un grup de 4 persoane.

1. Cazare Varșovia, miercuri și duminică, 38 euro x2


2. Cazare Gdansk, joi, 54 euro.  


3. Cazare Stockholm, vineri și sâmbătă, 157 euro.


Total pentru 4 persoane, 287 euro, adică 72E/persoană, aproximativ 325 lei.

Uite așa avem un Flash Break la 658 lei.

...

Dar i-am spus plin de entuziasm celei care mă înțelege cel mai bine și mă aduce mereu cu picioarele pe pământ acest plan minunat. Și m-am lovit de realitate. Uitasem că nu toți sunt ca noi doi. Uitasem că pentru cei mai mulți oameni 6 zboruri în 5 zile nu înseamnă vacanță!

Iertare!

Dar măcar 4? Hai că nu sunt așa multe. Se poate renunța la Stockholm, deși mă doare inima să spun așa ceva. Și rămânem cu Varșovia și Gdansk pe care nu vei regreta că le-ai vizitat. Dacă nu îți va plăcea să te pierzi pe străduțele acestor orașe minunate, te rog să îmi scrii și voi plăti eu biletele dacă sunt vinovat că te-am făcut curios să le vizitezi.

Și totuși...

Dacă îmi vei spune că zborurile sunt stresante și obositoare, nu voi putea să îți răspund decât: zboară mai mult, zboară de fiecare dată când ai ocazia, zboară doar pentru a fi deasupra norilor, zboară doar pentru a vedea soarele atunci când afară e înnorat, și... la un moment dat va începe să îți placă.

Vezi mai multe imagini din Stockholm aici:


Și dacă tot nu înțelegi ce rost are să vezi lumea asta în lung și în lat, citește și acest articol puțin mai vechi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu